Orgasmen er sundt for underlivet

young woman shouting in ecstasyHvad er den kvindelige orgasme egentlig godt for?
Kvinder, der fx aldrig har fået orgasme, kan jo sagtens blive gravide.
Mens andre kvinder, der har ekstremt nemt ved at få orgasme, evner måske aldrig at blive gravide.

Så hvad er den kvindelige orgasme egentlig godt for? – hvis vi altså lige ser bort fra den fysiske nydelse og den dertil hørende afstresning af såvel krop som sjæl?

Vi lever i en tid, hvor der mere end nogensinde er fokus på menneskets seksualitet.
Der forskes, undersøges og udarbejdes statistikker om alt mellem himmel og jord, der omhandler sex og erotik, og ingen tvivl om, at specielt kvindens sexliv er kommet under den helt store lup.

Herunder ikke mindst hendes evne og muligheder for at opnå orgasme.
Hvordan og hvorledes man på egen hånd eller i fællesskab med partneren kan opnå klitoris-, skede- og sprøjteorgasmer – til forhåbentlig stor glæde og fornøjelse for begge parter.
Men hvad er den evolutionære og biologisk forklaring egentlig på den kvindelige orgasme????

Orgasme er kvindens belønning for sex

– Biologisk kan man betragte orgasmen som belønning for sex, der motiverer kvinden til forplantning i formeringsøjemed, men orgasmen er ikke nødvendig for befrugtningen. En kvinde kan sagtens blive gravid uden at få orgasme.

Men udover at give nydelse, har orgasmen mange positive virkninger for helbred og humør.
Under orgasmen frigøres nemlig forskellige hormoner og endorfiner, som positivt påvirker krop og sind. Forskellige undersøgelser har desuden påvist at jævnlige orgasmer nedbringer stressniveauet, øger smertetærsklen, styrker immunforsvaret og styrker den mentale modstandskraft, så vi kvinder bliver mindre irritable, forklarer en af landets førende sexologer, Vivi Hollænder.

– Under ophidselsesfasen opbygges muskelspændinger, som afspændes igen under selve orgasmen. Sammen med de frigivne endorfiner kan en orgasme derfor være et udmærket middel mod anspændthed og muskelsmerter.

Hos mennesker med kroniske spasmer og kramper ses en mærkbar forbedring i op til flere døgn efter en orgasme.

Mange mennesker, som fx lider af søvnbesvær, kan have god gavn af onani med efterfølgende orgasme på grund af den afslappende virkning – og det gælder både mænd og kvinder.

Orgasmer holder underlivet sundt

– Fysiologisk er orgasmerne med til at holde vi kvinders underlivsfunktioner sunde og velfungerende. Orgasmen sætter gang i blodomløbet og i de kirtler, som producerer fugtighed til kirtlerne.

Ikke mindst styrker orgasmen bækkenbunden og forebygger derved problemerne (læs hele artiklen her) og nedsynkning af underlivsorganerne.
Use it – or loose it!

Det gælder for kønsorganerne, som for alle andre af kroppens funktioner, at de skal bruges og trænes, hvis man vil undgå forfald.

Heldigvis er vi kvinder ikke afhængig af en partner for at kunne nyde orgasmens mange fordele.
Uanset om man er single eller i parforhold, kan og bør man optræne og vedligeholde sin evne til at få orgasme gennem onani, opfordrer sexolog Vivi Hollænder fra www.bedresexliv.dk