Hvorfor er sex sundt?

Du har med garanti før hørt det gode gamle udtryk at sex er sundt. Men hvorfor er det egentlig det? Udover at det er en dejlig oplevelse at have sex, har det nemlig også mange sundhedsmæssige fordele at have det.

Du kender med garanti til, at et kram, eller blot nærvær fra et andet menneske, kan have en gavnlig effekt på dig, hvis du går rundt og er nedtrykt eller ked af det. Fysisk kontakt med andre mennesker er trods alt et basalt behov vi mennesker har, og det samme gælder når det kommer til sex.

Et sundt og godt sexliv kan derfor hjælpe dig med mange ting i hverdagen, både fysisk og psykisk. Regelmæssig sex er derfor ikke bare dejligt, det er også sundt for dig.

Sex kan skabe nærhed

En god måde at bibeholde et sundt og velfungerende parforhold er ved at have regelmæssig sex. Men dette er ikke altid tilfældet for alle parforhold. Der kan være mange forskellige grunde til, at et par ikke har regelmæssig sex og dette kan skabe en dårlig spiral, hvor man gror længere og længere fra hinanden og har mindre og mindre sex.

Det kan måske lyde indlysende, men regelmæssig sex, nærvær og intimitet styrker båndet mellem dig og din partner og kan hjælpe med forelskelsen. Hvis man har et sundt parforhold og har regelmæssig sex, er man trods alt mere tilbøjelig til at sende frække billeder til hinanden, end hvis man var groet fra hinanden, på grund af manglende intimitet.

Regelmæssig sex kan løfte dit selvværd

Der er flere undersøgelser der viser, at regelmæssig sex kan løfte og styrke dit selvværd. Ligeledes peger det også mod, at går man længe uden sex, kan det have en negativ effekt på dit helbred. Både depressionstanker og lavt selvværd.

Når man har et godt selvværd er det nok ingen overraskelse, at man også føler sig mere selvsikker. En selvsikker person ville også være mere tilbøjelig til at besøge en online webcam model end en person, som måske led af dårligt selvværd og følte sig mindre værd. Derudover kan regelmæssig sex og hjælpe med at reducere stress i hverdagen. Regelmæssig sex er altså både sundt og dejligt.

Hvorfor hjælper sex så meget?

Når du har sex og er intim med et andet mennesker udløses der en masse belønnende kemikalier i hjernen. Heriblandt dopamin, endorfiner og oxytocin som alle har en positiv effekt. Dette ikke bare på dit humør, men også på din generelle sundhed.

Hvis man ikke har regelmæssig sex eller intimitet, kan man opleve et underskud af netop disse kemikalier i kroppen. Det er også derfor, at mange uden sex kan opleve depressive tanker eller ensomhed, da man ikke får denne intimitet og nærvær fra andre mennesker, som faktisk er et basalt menneskeligt behov. Alle mennesker er dog forskellige, og hvad regelmæssig sex betyder for dig, kan måske variere fra hvad andre føler regelmæssig sex er. Hvad vi dog altid vil sige er, at du med regelmæssig sex og nærvær vil opleve en række fordele på din sundhed og velvære.