Hyppige fysiske gener ved svækket bækkenbund

Hvordan kan man vide, om man har en stærk eller mindre stærk, måske endda en svag og ”syg” bækkenbund? I den forbindelse bør man være opmærksom på diverse symptomer og problemer, specielt mere fysiske gener.

Oplever man fx en fornemmelse af tyngde i underlivet, at man er ”ved at tabe underlivet”, kan det være tegn på at bækkenbunden er blevet svag.

Stress-, trang- og blandings-inkontinens   

baekkenbund-hvadkanderskeInkontinens, det gælder for både mænd og kvinder, er en af de hyppigste gener ved en svag bækkenbund, og såkaldt stress-inkontinens kan fremkalde ufrivillig vandladning når man fx anstrenger sig fysisk. Når man løfter, løber, griner, nyser, hoster mv.

Der er også en form for inkontinens, man kalder trang-inkontinens. Her oplever man en meget stærk og pludseligt opstået trang til at lade vandet, men denne form for inkontinens behøves ikke nødvendigvis at stamme fra en mindre stærk bækkenbund.

En kombination af de to ovenstående, altså stress- inkontinens og trang-inkontinens, betegner man som blandings-inkontinens – og i alle tre tilfælde kan det hjælpe den ramte at lave bækkenbundsøvelser. For nærmere at finde ud af, hvad der lige netop har fremkaldt din form for inkontinens, bør du opsøge eksperthjælp.

Ondt i ryggen 

Ondt i ryggen, siger man, er en folkesygdom, men ondt i ryggen kommer naturligvis ikke af ingenting, og en mindre stærk bækkenbund kan i høj grad også medføre netop ondt i ryggen.
Bækkenbundsmusklen støtter nemlig op om de indre organer og rygsøjlen, og hvis musklen er mindre svag, kan det medføre smerter i ryggen.

En svag bækkenbund kan også medføre, at man oplever gener og problemer i forbindelse med tarm-inkontinens, altså svært ved at holde på luft og/eller afføring.
Lige som kvinder, der har født, risikerer at opleve nedsynkning af underlivsorganerne.   

En mindre stærk og smidig bækkenbund kan også have negativ indflydelse på ens sexliv, om man er mand eller kvinde. Hos kvinder kan nedsat nydelse i forbindelse med sex fremkomme, hvis bækkenbunden er mindre stærk. Dette kan nemlig bevirke, at skeden er blevet slap.

En kedelig både fysisk og psykisk gene for mænd i forbindelse med svag bækkenbund kan være problemer med potensen.

Typiske gener 

Typiske mere fysiske gener og tegn på, at man har en mindre stærk bækkenbund.
Jeg har problemer med at holde på vandet (oplever inkontinens), når jeg:

  • Hoster
  • Griner
  • Nyser
  • Hopper
  • løber
  • træner
  • løfter
  • dyrker sex

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *