Hyppige fysiske gener ved svækket bækkenbund

Hvordan kan man vide, om man har en stærk eller mindre stærk, måske endda en svag og ”syg” bækkenbund? I den forbindelse bør man være opmærksom på diverse symptomer og problemer, specielt mere fysiske gener.

Oplever man fx en fornemmelse af tyngde i underlivet, at man er ”ved at tabe underlivet”, kan det være tegn på at bækkenbunden er blevet svag.

Hyppige gener

baekkenbund-hvadkanderskeVandladningsproblemer: Det gælder for både mænd og kvinder, er en af de hyppigste gener ved en svag bækkenbund, og  kan fremkalde ufrivillig vandladning når man fx anstrenger sig fysisk. Når man løfter, løber, griner, nyser, hoster mv.

Vi anbefaler dig at læse hele artiklen om vandladningsproblemer, hvorved du får det fulde billede af alle symptomer, samt behandlings muligheder.

 

Ondt i ryggen 

Ondt i ryggen, siger man, er en folkesygdom, men ondt i ryggen kommer naturligvis ikke af ingenting, og en mindre stærk bækkenbund kan i høj grad også medføre netop ondt i ryggen.
Bækkenbundsmusklen støtter nemlig op om de indre organer og rygsøjlen, og hvis musklen er mindre svag, kan det medføre smerter i ryggen.

En svag bækkenbund kan også medføre, at man oplever gener og problemer i forbindelse med tarmen, hvor du har svært ved at holde på luft og/eller afføring.
Lige som kvinder, der har født, risikerer at opleve nedsynkning af underlivsorganerne.   

En mindre stærk og smidig bækkenbund kan også have negativ indflydelse på ens sexliv, om man er mand eller kvinde. Hos kvinder kan nedsat nydelse i forbindelse med sex fremkomme, hvis bækkenbunden er mindre stærk. Dette kan nemlig bevirke, at skeden er blevet slap.

En kedelig både fysisk og psykisk gene for mænd i forbindelse med svag bækkenbund kan være problemer med potensen.

Typiske gener 

Typiske mere fysiske gener og tegn på, at man har en mindre stærk bækkenbund.
Jeg har problemer med at holde på vandet, når jeg:

  • Hoster
  • Griner
  • Nyser
  • Hopper
  • løber
  • træner
  • løfter
  • dyrker sex