Guide til bækkenbundstræning med kugler

Hvorfor begynde på bækkenbundstræning med kugler? Det er der mange grunde til. Det er ikke svært at lave bækkenbundstræning med bækkenbundskugler, og man kan hurtigt træne sig op. Måske kender du allerede fordelene ved at træne bækkenbunden?

Hvis dette er tilfældet, så rul ned til slutningen af artiklen, og lær, hvordan du skal bære dig ad med at komme i gang med bækkenbundstræning. Og ellers vil vi starte ud med at skrive lidt om de mange fordele der er ved bækkenbundstræning herunder.

Få hjælp her

Find bækkenbundskugler  Find bækkenbundstræner her

Fordele ved bækkenbundstræning

Det er utroligt, hvor meget, noget så simpelt som bækkenbundstræning kan gøre for dig og din krop. Det er bevist, at bækkenbundstræning:

  • Hjælper med at gøre vaginale muskler stærkere
  • Øger fornemmelserne i vagina og derved kan forårsage mere intens seksuel ophidselse
  • Kan være hjælp med at nå orgasme nemmere
  • Hjælper med bedre kontrol af urinblære
  • De kan endda forårsage erektion af klitoris under samleje
  • De hjælper med at øge seksuel nydelse hos begge partnere
  • De hjælper også med at øge dit sexdrive
  • De giver øget kontrol over dine vaginale muskler, og den kontrol kan du bruge under samleje og onani for øget tilfredsstillelse
  • De hjælper med at gøre fødsel lettere
  • Desuden vil dine muskler efter fødslen hurtigere komme tilbage til deres oprindelige form med bækkenbundstræning!

Så som du kan se, så er der mange fordele ved at bruge disse kugler. Det er noget, enhver kvinde kan have godt af at gøre. Man skulle næsten tro, at naturen havde tænkt, at det skulle være sådan! Det skal lige siges, at almindelige knibeøvelser også giver disse fordele. Men når man bruger en bækkenbundskugle regelmæssigt, er det en kraftigere effekt man får, end når man blot bruger sig selv.

Så for at opsummere fordelene, så kan bækkenbundstræning med kugler altså forbedre seksuelle oplevelser, øge styrke og kontrol af dine muskler i vagina, hjælpe før og efter i en fødselsproces og dermed generelt give en markant bedre livskvalitet.

Kilder: fysio.dk og videnskab.dk.
Køb de rigtige bækkenbundskugler til dig

Før man kan komme i gang, skal man vide noget om, hvilke slags kugler man skal have. Her er et hurtigt overblik over, hvordan du vælger dine første bækkenbundskugler samt, hvordan du øger sværhedsgraden.

Vores naturlige styrke af bækkenbundsmuskler er lige så forskellige, som vi kvinder ellers er på andre områder. Nogle kvinder har stærke bækkenbundsmuskler, selvom de aldrig har lavet bækkenbundsøvelser. Der er efterhånden et hav af bækkenbundskugler at vælge imellem, så det er forståeligt, hvis det godt kan virke for besværligt at finde en kugle der passer til lige præcis dig.

Læs også vores artikel om inkontinens, og se hvad du kan gøre hvis det er dig.

Tung eller let bækkenbundskugle?

Jo tungere en kugle er, jo mere styrke skal man bruge for at træne med den. Ligesom med styrketræning. Dette er fordi, det kræver mere styrke i vagina at holde kuglen inde. Så er du begynder, anbefales det, at du starter med en let kugle – uanset din alder. Begynd altid let ud, og træn dig op. Så kan du garantere, at din vagina vil blive stærkere, samtidig med at du undgår for megen frustration.

Stor eller lille?

Jo mindre kuglen er, jo sværere er den at bruge i starten. Det kommer lidt bag på mange, men det er fordi, at mindre kugler stiller større krav til din bækkenbunds evne til at stramme sig sammen om kuglen for at holde den inde. Dette betyder dermed ikke, at du nødvendigvis skal have den største kugle på markedet med det samme. Det er ikke alle, der bryder sig om at få en stor kugle op i vagina – hvis dette er ubehageligt for dig, så prøv med en mindre kugle. Køb altså en større kugle til at starte med, som du kan forestille dig at få op uden det store besvær.

Hvad med formen på kuglen?

Bækkenbundskugler kan findes i mange forskellige former, og når man kigger på dem for første gang, kan man godt tænke, at det ligner noget, man ikke skal begynde at rode med. Lad dig ikke skræmme af deres udseende, da de er ganske harmløse. Kuglerne med glad overflade vil være sværest at holde inde, da de nemmere vil glide ud – dette siger sig selv! En kugle med kanter, riller eller med knopper hjælper dig med at gøre lidt af arbejdet, da den vil holde bedre fast i din skedevæg, og dermed ikke glide ud ligeså nemt.

Brugen af bækkenbundskugler:  sådan gør du, trin for trin

Så kom vi til den endelige del af denne guide! Nu er det tid til at lære hvordan man bruger de her bad-boys! Og det er faktisk helt utroligt nemt at træne med bækkenbundskugler – bare hør her!

Trin 1: Tøm altid din urinblære inden du indsætter en bækkenbundskugle.

Trin 2: Indsæt kuglen – lidt ligesom som du ville med en tampon. Brug evt. smørelse, hvis kuglen er svær at få ind. Du kan indsætte flere kugler, hvis du vil, men indsæt kun én ad gangen. Hvis du har besvær med at få en kugle ind, så prøv at løfte det ene ben, eller læg dig ned på ryggen – så bliver det måske nemmere.

Trin 3: Klem i dine bækkenbundsmuskler, så kuglerne forbliver inde, og ikke glider ud. Hold sammenknibningen i 5 til 15 sekunder. Slap derefter af i 5 sekunder, og begynd så at spænde igen i 5-15 sekunder. Gentag denne proces lige så mange gange du vil, men 10 gange er godt. Gør du dette hver dag vil du i realiteten opnå forbedringer på sigt, men det anbefales, at du træner længere tid for at opnå bedst mulige resultater!

Trin 4: Prøv at arbejde dig op til, at du kan holde din kugle eller flere kugler inde i dig i 15 minutter om dagen. Dette vil give rigtig gode resultater. Jo længere tid, du bruger på bækkenbundstræning, jo kraftigere resultater får du!

Trin 5: Hvis en kugle falder ud, vask den da med vand og sæbe, og indsæt den igen, hvis du vil fortsætte.

Trin 6: Når du skal have din kugle eller kugler ud, så sæt dig på hug og slap af, og de vil glide nemmere ud. Du kan få dem ud ved at hoppe og ned samtidig med, at du slapper af i bækkenbunden. Nogle kugler har en snor siddende på dem, som du kan hive i, når de skal ud. Vask kuglerne grundigt, og gem dem til næste gang.

God fornøjelse!