Poul er 61 år og opereret for prostatakræft for 3 år siden.

Poul er 61 år og opereret for prostatakræft for 3 år siden. Siden da har det været et problem med lækager, og selvom han har fået masser vejledning fra læge og sygehus, har det ikke hjulpet. Poul har trænet med vores gratis program i 15 uger nu og kan mærke, at det begynder at hjælpe. Han overvejer, om han skal have hjælp af et elektrisk apparat, men vil høre lægerne først, da han er opereret. Mener dog ikke det skulle give problemer.

Sygdomsforløb og operationer i underlivet kan hos mange patienter føre til vandladningsproblemer.

Sådan var det for Poul på 61 år, der blev opereret for prostatakræft for 3 år siden.

Operationen forløb planmæssigt, og han er i dag sygdomsfri. Dog betød indgrebet, at Poul siden operationen har været plaget af lækager. Han har fået vejledning fra både læge og sygehus, men ingenting synes at have haft en varig effekt hos Poul.

Indtil han sammen med sin kone fandt frem til vores gratisprogram med tilrettelagte øvelser.

“I forvejen var det en livsomvæltning at få kræft. Du får et helt andet syn på, hvad der betyder noget her i livet. Jeg var jo fortsat på arbejdsmarkedet og har altid holdt af mit job. Siden operationen har jeg ikke været den samme, som jeg var før. På både godt og ondt.

Tiden med min kone, børn, svigerbørn og børnebørn prioriteres i meget højere grad i dag. Dog er det først for nylig, jeg synes, jeg har genvundet livsglæden.

Det ikke at kunne holde på vandet er en voldsom begrænsning i dit liv. Problemet er altid til stede, og jeg var så små begyndt at miste modet, når hverken de dygtige læger på sygehuset eller min egen læge kunne hjælpe mig.

Efter en omgang med kræft tænkte jeg ikke på, om det var mærkeligt eller ej at begynde at lave øvelser.

Det er da en lille, bitte indsats sat op imod den store gevinst det er, at jeg nu kan tage mine børnebørn med på legepladsen.

Jeg har haft stor glæde af øvelserne, som jeg har været i gang med i knap 4 måneder. De begynder at virke, og det er det hele værd.

Min kone og jeg har snakket om, om jeg ville have gavn af at begynde at bruge et elektrisk apparat fremover, der kan vedligeholde min træning.

Jeg tror ikke, det skulle give nogle problemer, men vi er blevet enige om, at jeg først skal snakke med min læge om det, før jeg begynder at bruge det”